Warning: include(/home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/toggles/plugin_shortcode.php): failed to open stream: Permission denied in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Warning: include(): Failed opening 'toggles/plugin_shortcode.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Zsírleszívás, zsírbontás hasról

A hasról történő zsírleszívás és zsírbontás világszerte a leggyakoribb a fogyasztó módszerek között van. A hatékonyságát több tényező befolyásolja, alkalmazásukkor több szempontot is figyelembe kell venni. Előtte azonban kezdjük azzal dióhéjban, hogy milyen zsíreltávolító módszerek léteznek.

A kor előrehaladtával a zsír sokszor nemcsak felhalmozódik a testen, de át is rendeződik, főként a középső területekre. Nők esetén a korábbi terhesség is otthagyja nyomait, hiszen a bőr nagyot tágult és ment össze. Persze a genetika, az egyéni testfelépítés és a hormonok is sokat számítanak. Nem minden zsír egyforma! A diétáknak leginkább ellenálló zsírrétegek a bőr alatti (szubkután) zsírrétegek, melyek közvetlenül a bőr alatt és az izomrétegek felett helyezkednek el. A hasi zsír különösen makacs ebből a szempontból. Az összes testépítő és diétás szakember egyértelmű véleménye, hogy a hasi zsír eltüntetésének kulcsa az egész test zsírtartalmának csökkentése. Márpedig ha ott zavar minket a legjobban, akkor könnyű kísértésbe esni és már módszereket keresni. Ilyenkor jönnek szóba a kozmetikai alakformáló technikák, klasszikus módon a zsírleszívás és a többi zsírbontó technika.

Van megoldás a zavaró úszógumi ellen!

Van megoldás a zavaró úszógumi ellen!

Mit kell tudni a zsírleszívásról?

A zsírleszívás módszerei közül is többféle létezik, melyek hatékonysága, gyógyulási ideje, illetve az eredmény elérésének az ideje eltér egymástól. A klasszikus zsírleszívás – ami a kezdet volt, de még ma is él – során kis metszéseket ejtenek a bőrön, majd egy merev szívóeszközzel a területet seprűszerűen végigpásztázva szétroncsolják a bőr alatti szövetet és rögtön kiszívják a zsírt. Bár az eredmény azonnali, hiszen a zsírt eltávolították, egy hatalmas sebfelület keletkezik a bőr alatt, aminek a gyógyulási ideje 6 hónap is lehet! A zsírleszívás újabb technológiái kombinálják az ultrahangos és lézeres zsírbontást is, melyek gyógyhajlama sokkal gyorsabb, mivel sokkal vékonyabb eszközökkel történik és a lézer is “gyógyít. Ezek ugyanúgy orvosi beavatkozásnak számítanak, hisz behatolás történik a bőr alá, bár ezen esetekben kisebb metszésből, vékonyabb eszközökkel, kevesebb szövődmény lehetőséggel. Ezek a beavatkozások már sokkal gyorsabban is gyógyulnak, de meg is kell fizetni az árukat.

Lehetőségek a zsírleszíváson túl

A külső módszerek, mint a kavitációs zsírbontás vagy újabban a crio-lipolízis (zsírfagyasztás) esetében már nem történik behatolás, de a zsír elbontásának időt kell hagyni, illetve korlátozott az egy kezelés alatt felszabadítható zsír mennyisége. Ezért is kell betartani a javasolt kezelési időket és a kezelések közötti pihenőidőket.

Sokan zsírleszívással szabadulnának a zsírpárnáktól.

Sokan zsírleszívással szabadulnának a zsírpárnáktól.

Mit nem tesz meg a zsírleszívás és zsírbontás?

A zsírbontó technikák és a zsírleszívás semmiképpen sem fogyasztó eljárások. Ezek a technikák, a meghatározott helyeken felhalmozódó zavaró párnákat veszik célba, amik edzéssel, izomgyakorlatokkal nem megcélozhatók. Persze a zsír eltávolításával súlycsökkenés is jelentkezhet, de ez nem számottevő.

Az előredomborodó has problémája szintén nem fog megoldódni. A zsigeri zsírra nem hat, a meggyengült hasfali izomzatot nem erősíti meg és a megereszkedett bőrt sem feszesíti, bár ez utóbbi esetben az ultrahang és a rádiófrekvencia segíthet. A gázos felpuffadt has szintén nem ereszt le tőle. Ezek fényében tehát nemcsak a zsírt kell megcélozni, hanem a többi problémát is.

A hasi zsírleszívás esetén több tényezőt is figyelembe kell venni:

1. A zsírfelesleg mennyisége

Bármilyen furcsán is hangzik, de a zsírleszívás előtt nem érdemes fogyókúrázni. Klasszikus esetben könnyebben lehet kiszívni a vastagabb zsírréteget, jobban látható, hol van még teendő. A kavitációs zsírbontás esetén pedig a nagyobb zsírsejtek könnyebben felszakadnak, könnyebben áldozatul esnek az ultrahang kavitációs hatásának. A fogyókúrával nem lesz kevesebb a zsírsejt, csak kisebbek lesznek. Ebből következik az is, hogy nagyobb, zsírosabb hasakon látványosabb az eredmény, de ez nem jelenti azt, hogy vékonyabb zsírrétegben nem jönne létre a hatás.

2. Nem

A női és férfi zsír között alapvető különbségek vannak. A nők zsírszövete kevesebb kötőszöveti rostot tartalmaz így az puhább, könnyebben lehet bontani is. A férfiak zsírszövete ellenben jobban át van szőve kötőszöveti elemekkel, így cserébe kevésbé hajlamosak a narancsbőr kialakulására.

3. Életkor

Az életkor két tényező miatt fontos. Klasszikus zsírleszívás esetén mindenképpen tudni kell, hogy azt legtöbbször altatásban végzik, de mindenképpen valamilyen érzéstelenítő eljárást kell alkalmazni, aminek a kockázata az életkor előrehaladtával nő.

A másik tényező a zsírszövet “makacssága”. A hasi zsír felhalmozódása összefüggésben van az ösztrogén mennyiségével. Nőknél tudjuk, hogy a test közepére az ösztrogén koncentrálja a zsírt, de ez a férfiak esetén is így van. Náluk a tesztoszteronszint csökkenése és az ösztrogén relatív emelkedése okozza a problémát, ami a kor előrehaladtával óhatatlanul bekövetkezik. Idősebb korban tehát mindenképpen alaposabb munkát kell végezni a hatás minél hosszabb fennmaradásához, hisz a maradék zsírsejtek az ösztrogén hatására hamarabb megnőnek.

 

Nem kell drasztikus módszer ahhoz, hogy formáljuk alakunkat!

Nem kell drasztikus módszer ahhoz, hogy formáljuk alakunkat!

Fájdalommentes zsírbontás kavitációval

Végezetül még egyszer hangsúlyozzuk ki, hogy a zsírbontás egy alakformáló beavatkozás. Akár zsírleszívásról, akár zsírbontásról van szó, a zsírsejtek megfogyatkozása hosszútávú eredményt okoz, de azt is figyelembe kell venni, hogy a zsírsejtek maradéktalanul nem távolíthatók el sehonnan. A test zsírarányának növekedésével a kezelt területeken is jelenhet meg újra zsírfelhalmozódás, aminek utókezelése, ismétlő kezelése szükséges lehet. Leszívást ismételgetni a veszélyei miatt nem tanácsos, de külső zsírbontó technikák esetén a lehetőség mindig adott.

Dr. Gulyás Tamás

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére