Warning: include(/home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/toggles/plugin_shortcode.php): failed to open stream: Permission denied in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Warning: include(): Failed opening 'toggles/plugin_shortcode.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Torna narancsbőr ellen

Vannak olyan mozgásformák, melyek meglehetősen hatékonyak a narancsbőr ellen.

Narancsbőr ellen két típusú mozgásformát érdemes a leginkább alkalmazni, egyrészt olyan speciális mélyizom tornákat, mint a Pilates vagy a Callanetics, másrészt pedig a zsírégető hatású hatású kardio edzéseket. Legkomolyabb eredményt a két típus váltogatásával érhetünk el. Ebben a cikkben a mélyizom tornák kerülnek sorra.

Mélyizom torna cellulit ellen

 • Mindkét említett módszer, a Pilates és a Callanetics is erősítő és nyújtó gyakorlatok váltakozására épül.
 • Tudatosan kontrollált, fegyelmezett, pontos mozdulatok ismételt sorozatai hozzák meg a kívánt eredményt.
 • Mindkét tornát végeredményben gyógytornaként kísérletezték ki.
 • Egészen idős korig problémamentesen végezhetők.
 • A mélyizom torna a fő előnye pl. a kardio mozgásokkal szemben, hogy kíméli az ízületeket, tehát túlsúllyal bíró, idősebb, vagy ízületi panaszokkal bíró személyek is nyugodtan végezhetik a gyakorlatokat.
 • A mélyizom torna oly módon épít izmot, hogy karcsúvá, feszessé teszi a testet, de nem növeli a testtérfogatot, hanem sokkal inkább szálkásít.
 • A kötött, kemény narancsbőr esetén a mélyizom torna sajnos nem kecsegtet eredménnyel, de a vizes, lágy narancsbőr esetén joggal várhatunk javulást.

Előzetesen azért tudnunk kell, hogy bár a zsír-izom arányt jelentősen javítja a mélyizom torna, a zsírsejtek számán nem tud változtatni, mert az születésünktől fogva állandó. Ez praktikusan annyit jelent, hogy bár jó eredményt érhetünk el a mélyizom tornával a narancsbőr ellen,  (a problémás területen tónusosabb, feszesebb lesz a bőrünk, a göröngyök csökkennek), de a pozitív hatás csak addig tart, míg tartjuk ezt a sportos életmódot, ellenkező esetben ugyanis a zsírsejtek újra megnövekednek, a cellulit újra feltűnik.

Callanetics

 • A Callanetics a 80-as, 90-es években jött divatba az Egyesült Államokban, hazánkban pedig a 90-es évek végén aratott nagy sikert. A módszer Callan Pickney nevéhez fűződik. Callan fiatal korában, a 60-as években egy hatalmas hátizsákkal bejárta a világot: akkoriban ez szokatlan kalandnak számított. Az egykori táncosnő saját krónikus hátfájását szerette volna orvosolni a balettos nyújtásokból kikísérletezett, sokszori apró ismétlésekből álló gyakorlataival, melyekről időközben kiderült, hogy látványosan, 1-2 hónap alatt átformálják az alakot is.
 • A Callanetics erősítő és nyújtó gyakorlatok váltogatására épül. Végeredményben a leggyorsabb alakformáló torna, mely az öregedés, elkényelmesedés jeleit gyorsan eltünteti. Specialitása, hogy az olyan nehezen formálható, problémás testtájakon is eredményt lehet elérni vele, mint a belső vagy külső comb.
 • Mi történik a testtel Callanetics edzések hatására? Igen rövid idő alatt teljesen átalakul! A lötyögő comb sokkal feszesebb, a fenék jóval kisebb és keményebb lesz. A lovaglónadrág-szindróma (kiálló külső comb) eltűnik, az úszógumi „leolvad”, a has újra lapos, a derék hangsúlyosabb lesz, a csípőcsont újra kilátszik, mint kamaszkorban! A lágy, puha narancsbőr sokat csökken a rendszeres edzések hatására, a bőrfelszín sokkal rugalmasabb, feszesebb lesz. Az izmok tónusosabbá válnak, a zsírfelesleg csökken.
 • Jó tudni: a Callanetics nem dinamikus mozgásforma, sok apró, lassú ismétlésből áll, (gyakori a 100-as ismétlésszám), és rendkívül monoton. De akit ez nem zavar, az belátható időn belül, már heti egyszeri egyórás edzéssel is látványosan átformálhatja alakját!

Pilates

 • A Pilates mélyizomtornát Joseph Hubertus Pilates gyógytornász fejlesztette ki a 20’as években, eredetileg sérült katonák rehabilitálására. Ő maga is ízületi panaszokkal küzdött, és olyan tornára volt szüksége, mely nem fájdalmas számára. A módszer annyira sikeres lett, hogy már kezdetben is balettnagyságok és a modern tánc nagyjai jártak tornázni hozzá, és a Pilates a mai napig a sztárok titkos fegyvere maradt. Nálunk csak 2003-ban jelent meg a módszer, de hamar elterjedt.
 • A Pilates talajgyakorlatokból és speciális Pilates gépeken végzett gyakorlatokból áll. Fejleszti a testtudatot, az összpontosítást, javítja a testtartást.

  Narancsbőr és zsírpárnák ellen Pilates

  A Pilates segít az alakformálásban

 • A gyakorlatok speciális légzéstechnika mellett zajlanak, fokozzák a rugalmasságot, hajlékonyságot, és stabilizálják a törzsizomzatot, erősítik a mély hasizmot, a hátizmot, elősegítik a teljes izomzat harmonikus fejlesztését.

 

 • Mi történik a testtel a Pilates hatására? A Pilates jó tartást és jó alakot biztosít. Az eredmény: feszes, izmos test, lapos has, kemény fenék, erős és karcsú végtagok. A Pilates gyakorlatok lefaragják a zsírfelesleget a problémás testrészekről, sőt, a Pilatesben speciális gyakorlatok vannak a has-, fenék-, csípőtájék átformálására melyek sok esetben megoldást nyújtanak az enyhébb narancsbőr ellen.
 • Jó tudni: a Pilates gyakorlatokat csak teljes odafigyeléssel, összpontosítással érdemes végezni, speciális légzéstechnikát használva.

Tóth Ágnes

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére