Narancsbőr fokozatai

A narancsbőrt súlyossága szerint 3 stádiumba szokták sorolni.

Önvizsgálattal magunk is megállapíthatjuk, melyik stádiumba tartozunk. A narancsbőr-teszt nagyon egyszerű, csak csippentsük össze a bőrünket, és könnyen megállapíthatjuk, melyik fokozatba tartozik a narancsbőrünk.

Cellulit mentes bőr

Teszt

 • Sem állva, sem fekve nem látszik semmilyen elváltozás, sőt, még akkor sem, ha összecsippentjük a bőrt a problémás felületeken (pl. fenék, comb). A bőrfelszín sima, rugalmas, feszes, nincs rajta narancsbőr.

Megoldás

Narancsbőr, 0. stádium

Karcsú lábak narancsbőr nélkül

 • Még nincs semmi probléma, tehát a megelőzésre kell koncentrálni, a sok folyadékra, a megfelelő táplálkozásra (csak semmi édesség és készétel) és testmozgásra.
 • A narancsbőr csak keveseket kerül el, de sokat segít, ha kerüljük a dohányzást, az alkoholfogyasztást.
 • Ha lehet, ne szedjünk a hormonháztartásra ható gyógyszereket vagy antibiotikumokat.

Tipp

 • Érdemes kihasználni, hogy bármilyen ruhát felvehetünk, ez az időszak nem tart örökké: jöhetnek a miniszoknyák, apró sortok nyugodtan!

A narancsbőr 1. stádiuma

Teszt

 • A bőr simának látszik állva és fekve is, de az összecsippentett felületen már látszik egy kis elváltozás, a bőrfelszínen apró bemélyedéseket tapasztalunk. Az apróbb zsírpárnák az olyan jellemző, érzékenyebb területeken halmozódnak fel, mint a has, a fenék, a comb.

Megoldás

 

 

 

Narancsbőr az 1. stádiumban

Narancsbőr az 1. stádiumban

 

 • Nem kell megijedni, ez a fokozat még visszafordítható.

 

 

 • A bőrfelszín simaságát 1-2 alkalom alatt visszaszerezhetjük a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó készülék segítségével.

Tipp

 • Nem kell szorongani egy ilyen apró hiba miatt, maximum arra érdemes vigyázni, hogy a fürdőruha alsónk kellő méretű legyen, hanyagoljuk a tangát és a féltangát. A nyári ruhákban viszont nem kell kompromisszumokat kötnünk.

A narancsbőr 2. stádiuma

Teszt

 • Fekvő helyzetben teljesen simának, egyenletesnek hat a bőr, de állva már összenyomás nélkül is kicsit karfiolosnak tűnnek az érzékeny területek: apró göböcskék formájában mutatkozik meg a cellulit. A leggyakrabban érintett területek a fenék és a comb. Általában csupán esztétikai problémát okoz az elváltozás.

Megoldás

Narancsbőr a 2. stádiumban

 • A Forever Slim otthoni narancsbőr elleni és ultrahangos zsírbontó készülékkel végezzünk kúraszerűen narancsbőr elleni kezelést. Legalább 2-3 hónapot rá kell szánni a javulásra!

Tipp

 • Amíg nem értük el a kívánt eredményt, érdemes kicsit óvatosabban öltözködnünk, mert pl. a vékonyabb, világos színű nyári nadrágok alatt átderenghetnek a kis göböcskék. Szűk szoknyák helyett a térdig érő, A-vonalú darabokat válasszuk, sort helyett pedig inkább bermudát. Szűk nadrágot inkább csak tunikával viseljünk.

A narancsbőr 3. stádiuma

Teszt

 • Akár álló, akár fekvő helyzetben vagyunk, már összecsippentés nélkül is világosan láthatók a tünetek, a bőr karfiolos, lyukacsos, göröngyös. A narancsbőr hepehupái a testkontúrokat is eltorzíthatják. A cellulit egyre több testfelületet érint, már nem csak a fenéken és a combon, de a felkaron, a hason és az alsó lábszáron is felbukkanhat.

Megoldás

Narancsbőr a 3. stádiumban

 

 • Ebben az esetben már vigyázni kell, mert ezek a tünetek azt jelzik, hogy a méreganyagok kiválasztása nem megfelelő, a vérkeringés és a nyirokkeringés pedig nem működik rendesen. A problémás felület érintése olykor még fájdalmas is lehet.

 

 • Az eddigi szabályok betartásán túl komplex méregtelenítő kúrára is szükség lehet, érdemes például lúgosítani, azaz a zöldségfogyasztást megemelni, a finomított szénhidrátokat kiiktatni, ezen túl pedig lúgosító készítményeket is fogyasztani.
 • Ügyelnünk kell az egészséges életmódra is,  a rendszeres testmozgásra, a megemelt folyadékbevitelre és a rendszeres szaunázásra, infraszaunázásra is.
 • Feltehetően több testrész kúráját (egy-egy testrész: 8-10 kezelés) is végig kell majd csinálni ultrahangos kavitációval, ezért mindenképpen érdemes beruháznunk egy Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó készülékbe.

Tipp

 • Mivel a narancsbőr-probléma megoldása hónapokba is telhet, addig érdemes viszonylag visszafogottan öltözködnünk, és elrejteni a problémás területeket. Fürdőruhánk legyen inkább egyrészes. A térd feletti szoknyákat, ujjatlanokat és váll nélküli felsőrészeket, szűk szabású nadrágokat kerüljük!

Réti Petra

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére