Warning: include(/home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/toggles/plugin_shortcode.php): failed to open stream: Permission denied in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Warning: include(): Failed opening 'toggles/plugin_shortcode.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Mi az a narancsbőr?

Mi az a narancsbőr vagy más néven cellulit?

Bár férfiakon sem ritka a cellulit, nőknél jóval gyakoribb, a hölgyek 90 %-át érinti a narancsbőr. Ennek az az oka, hogy egyrészt különbözik a két nem kötőszövetének jellege, másrészt a női szervezet (a menstruáció miatt) eleve több folyadékot képes tárolni.

A cellulit a bőr alsó rétegében, a bőraljában felszaporodó zsírszövet hatására jön létre. Ez a réteg nem csak zsírt, hanem sávosan elhelyezkedő, merev kötőszöveti elemeket is tartalmaz. Ezt a vázszerkezet nem változik, így, ha benne a zsír és folyadék felhalmozódik, a bőrön apró behúzódások, göröngyök keletkeznek. Ráadásul ez a szerkezet egy idő után meg is keményedik, és ténylegesen elkezd emlékeztetni egy narancshéjra. Alkati, genetikusan öröklött jellemzőnk, hogy hol szaporodik fel több zsír a szervezetünkben. Normális esetben, mikor még nem rendelkezünk felesleggel, a zsír egy vékony, egyenletes rétegben terül el testszerte a bőrünk alatt. A zsírpárnák megjelenésekor azonban egyes helyeken a kelleténél több zsír rakódik le. Valójában az említett helyeken eleve több zsírsejt található, és ez okozza a hízási hajlamot. A zsírsejtek nem osztódnak, számuk az egyes területeken meghatározott.

A narancsbőr leggyakrabban a combon bukkan fel

A narancsbőr leggyakrabban a combon bukkan fel

Vannak területek, ahol több zsírsejt van, így ott hamarabb halmozódik fel többlet, ilyen gyakori területek a combok, a fenék, a mellek és a has. Nem csak az elhízott embereknek lehet narancsbőre, egy kis felesleg is létrehozhatja az említett képet a stabil kötőszöveti váz jelenléte miatt. A narancsbőrös területeken tehát több zsírsejt van, melyek több zsírt tartalmaznak, és be vannak szorulva a merev kötőszöveti elemek közé.

Ennek a kötőszöveti szerkezetnek a merevsége öröklötten meghatározott, tehát, ha a genetikai hajlam megvan, bárkin létrejöhet a narancsbőr.

A narancsbőr elleni módszerek

A narancsbőrt különböző krémekkel, masszázsokkal, kozmetikai kezelésekkel lehet célzottan kezelni.

A narancsbőr kezelését célzó módszerek közül csak az lehet hatékony, mely a zsírsejtek számát képes csökkenteni. A zsírleszívás ugyan elvileg ilyen, de mégsem jelent megoldást, mivel nem a narancsbőrt okozó felszíni zsírréteget szívják le, hanem a mélyebb zsírrétegeket, a narancsbőr nem tűnik el, a műtét után gyakran tapasztalhatók bőregyenetlenségek.

Az ultrahangos zsírbontás az egyetlen kozmetikai kezelés, ami kés nélkül, biztonságosan és fájdalommentesen képes a zsírsejtek számát csökkenteni. Az ultrahangos zsírbontás, narancsbőr elleni kezelés mind kozmetikákban, mind Forever Slim otthoni ultrahangos géppel megvalósítható, a fő különbség az, hogy jóval olcsóbb saját ultrahangos készüléket vásárolni, mivel a szépségszalonokban egy-egy 10 alkalmas kúra csak egy testrészre korlátozódik, viszont saját ultrahangos géppel tetszőleges hosszúságú kúra során bármely testrészünket kezelhetjük, sőt, akár kölcsön is adhatjuk a készüléket.

 

 

 

 

 

 

Diétával, mozgással és más narancsbőr elleni kozmetikai kezelésekkel is sokat tehetünk a narancsbőr ellen, de ne felejtsük, hogy ezekkel a zsírsejtek számát csökkenteni nem tudjuk, maximum térfogatukat csökkenthetjük. A narancsbőr elleni kozmetikai kezelések kúraszerűen nagyon sokat javíthatnak a narancsbőr állapotán, bár költségesek, időigényesek, és nem feltétlenül fájdalommentesek. A bőrbe dörzsölhető narancsbőr elleni krémek, zselék inkább csak keringésjavítással rendelkeznek, tehát direkt zsírbontó hatásuk korlátozott, de más módszerek kiegészítésére alkalmasak a keringés és a nyirokkeringés fokozása által.

Dr. Gulyás Tamás

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére