A narancsbőr, cellulit kialakulása

Első lépés, hogy megismerjük, pontosan mi is az a narancsbőr. Ahhoz, hogy megtudjuk, mit tehetünk a narancsbőr ellen, érdemes ismernünk a narancsbőr kialakulásának biológiai hátterét.

Bőrünk, mint testünk első védelmi vonala

Bőrünk szervezetünk külső védőburka. Véd a külső fizikai behatásoktól, sugárzásoktól és kémiai szennyeződésektől. Bár ez a védelem nem teljes, hanem inkább tompító szereppel bír, ugyanis a kémiai anyagok nagy része képes bőrünkön keresztül bejutni szervezetünkbe.

A narancsbőr kialakulása

A narancsbőr kialakulása

Mind a fizikai, mind a kémiai védelem fontos része a bőr alsó rétegének zsírszövete, mely eloszlatja a mechanikai behatásokat és alkalmas a méreganyag tárolására is, melyek nem ürültek ki szervezetünkből a méregtelenítési folyamatok kapcsán. Ennek egyik ragyogó bizonyítéka, hogy extrém zsírbontás és izzadás, pl. szaunázás, infraszaunázás esetén számos korábbi kémiai anyag hatása tükröződhet bőrünkön mindaddig, amíg az említett káros anyagok megfelelő koncentrációban vannak jelen.

Ez utóbbi tényt fontos figyelembe venni bármely zsírbontó terápiánál, legyen az diétás, fizikai vagy eszközös módszer. Azaz minden fogyasztó-, zsírbontó-, narancsbőr elleni kúra esetében elengedhetetlen a bőséges folyadékbevitel és az izzadás fokozása (szaunával, infraszaunával) a szervezet terhelésének csökkentése érdekében.


A bőr felépítése

Bőrünk három nagy rétegből áll, – ezek a hám, az irha és a bőralja –, de ezek a rétegek számos kisebb fontos alkotóelemből állnak. A külső réteg a bám, melyben az alapréteg bőrsejtjei folyamatos osztódásban vannak, majd elszarusodnak és lelökődnek, lekopnak. Ez a szaruréteg fontos szigetelő funkcióval rendelkezik, hiszen például az apróbb horzsolások csak ezt az élettelen, elhalt réteget érintik. A hámrétegben találhatók a pigment sejtek is, melyek a bőr színéért felelősek.

A hámréteg alatt található az irha, mely rugalmas és merev kötőszöveti rostok hálózatából áll. Itt találhatók a bőrt tápláló erek és az érzőideg végződések (melyekkel a hőt, fájdalmat, tapintást érzékeljük). Szintén itt bújnak meg a verejtékmirigyek és a szőrtüszők is. A kollegénrostok felépítéséhez sok lizin és prolin aminosavra van szükség, összekapcsolásukhoz pedig a C-vitamin adja a hídként szolgáló összetevőt.

A bőralja a zsírsejtek rétege, mely a fent említett védőfunkciók mellett kalóriatárolásra is szolgál. Főként ennek a rétegnek a növekedése vagy csökkenése határozza meg alakunkat, bár bőrünk megjelenésében fontos a kollagén kötőszöveti réteg állapota is. Fontos megérteni, hogy a zsírsejtek térfogatuk többszörösére képesek megnőni, vagy éppen összezsugorodni, de nem osztódnak. Így, ha azokat bármilyen módszerrel eltávolítjuk, az adott testtájon nem keletkeznek helyettük újak.

Dr. Gulyás Tamás

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére