Warning: include(/home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/toggles/plugin_shortcode.php): failed to open stream: Permission denied in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Warning: include(): Failed opening 'toggles/plugin_shortcode.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/ultrazsir/public_html/wp-content/plugins/easy-bootstrap-shortcodes/shortcode/functions.php on line 308

Ultrahang

A 20.000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük. Az ultrahang az emberi hallástartomány feletti hanghullám: az emberek nem hallják, de az állatok közül a kutyák, denevérek, delfinek igen, (sőt, ez utóbbi két állat maga is képes ultrahangot kiadni, hogy segítse tájékozódását).

Az ultrahang végeredményben egy mechanikai rezgés, melynek közvetítéséhez a test különböző szövetei szolgálnak, melyekben a hullám különböző sebességgel terjed, nyelődik el, vagy verődik vissza. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi képalkotásra (pl. ultrahang). Mivel az ultrahang a belső szervekről különbözőképpen verődik vissza, különböző szövetek, szervek képe is megmutatható a képernyőn.

Az ultrahang fokozza a sejthártya áteresztő képességét, így segítségével nagy hatóanyag-tartalmú anyagokat lehet bejuttatni a szervezetbe. Az ultrahang különböző sorrendben melegíti fel a szöveteket (szelektív hőhatás), a zsírszövetben elnyelődik, az izomnál és csontnál visszaverődik, míg a zsírszövetben elnyelődik. Emiatt lehetséges az, hogy a gondosan megválasztott frekvenciájú (40.000 Hz) Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék csak a zsírszövetre hat, a többi szövetet és szervet nem károsítja.

Az ultrahang behatolásához kozmetikai ultrahang gélre, ún. vivőanyagra van szükség, nélküle a az ultrahanghullámok egyszerűen visszaverődnének a bőrről, mert a bőr jóval sűrűbb közeg, mint a levegő. Ha viszont az ultrahang eleve egy sűrűbb közeggel érintkezik (gél), akkor lecsökken a két közeg között lévő sűrűségkülönbség, és ilyen módon az ultrahang már át tud hatolni a bőrön.

Vissza a lexikonba

Judit vagyok!

Kérdéseddel fordulj
hozzám bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írj nekünk!
[contact-form 1 'Kérdése van']

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2009-2018 ForeverSlim® / Minden jog fenntartva.
Főoldal    ●    Lap tetejére