Ultrahang

A 20.000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük. Az ultrahang az emberi hallástartomány feletti hanghullám: az emberek nem hallják, de az állatok közül a kutyák, denevérek, delfinek igen, (sőt, ez utóbbi két állat maga is képes ultrahangot kiadni, hogy segítse tájékozódását).

Az ultrahang végeredményben egy mechanikai rezgés, melynek közvetítéséhez a test különböző szövetei szolgálnak, melyekben a hullám különböző sebességgel terjed, nyelődik el, vagy verődik vissza. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi képalkotásra (pl. ultrahang). Mivel az ultrahang a belső szervekről különbözőképpen verődik vissza, különböző szövetek, szervek képe is megmutatható a képernyőn.

Az ultrahang fokozza a sejthártya áteresztő képességét, így segítségével nagy hatóanyag-tartalmú anyagokat lehet bejuttatni a szervezetbe. Az ultrahang különböző sorrendben melegíti fel a szöveteket (szelektív hőhatás), a zsírszövetben elnyelődik, az izomnál és csontnál visszaverődik, míg a zsírszövetben elnyelődik. Emiatt lehetséges az, hogy a gondosan megválasztott frekvenciájú (40.000 Hz) Forever Slim ultrahangos zsírbontó készülék csak a zsírszövetre hat, a többi szövetet és szervet nem károsítja.

Az ultrahang behatolásához kozmetikai ultrahang gélre, ún. vivőanyagra van szükség, nélküle a az ultrahanghullámok egyszerűen visszaverődnének a bőrről, mert a bőr jóval sűrűbb közeg, mint a levegő. Ha viszont az ultrahang eleve egy sűrűbb közeggel érintkezik (gél), akkor lecsökken a két közeg között lévő sűrűségkülönbség, és ilyen módon az ultrahang már át tud hatolni a bőrön.

Vissza a lexikonba

Segíthetünk?

Rendelésével, kérdésével
forduljon hozzánk bizalommal!

06 1 226 4179
06 30 6303 777

Írjon nekünk!

Kérdése van?

Név

E-mail cím

Telefonszám

Üzenet

Biztonsági kód:

captcha

Sztárok, akik velünk fogytak

Hodosi Anita, modell

A Forever Slim kezelésektől, 5-ös fokozatot használva, összesen két kezelés után 3 cm-t karcsúsodtam...

Bíró Ica, fitnesz-szakértő

A Forever Slim célzottan azokat a kritikus zónákat formálja, ahol alkatilag több a zsírsejtünk!

Pikali Gerda, színművésznő

Bár vékony alkatú vagyok, második szülésem után a hasammal illetve a combommal nem voltam igazán...

Bencsik Tamara, énekesnő

Azonnal éreztem, hogy a bőröm feszesebb lett, és bár szerencsére nem küzdök nagyobb súlyfelesleggel...

Sztárok, akik velünk fogytak

Ilyen eredményeket érhet el

Zsírbontás előtt és után

Forever Slim videók

Forever Slim ügyfélszolgálat

2011-2014 Ultrahangos Zsírbontó®    ●    © Minden jog fenntartva.    ●    Készítette: clicksor.hu
Főoldal    ●    Lap tetejére